tag der skal renses

Hvor tit skal dit tag renses

Dit tag er en vigtig del af dit hus. Det er nemlig med til at beskytte huset og de indvendige elementer. Et tag kan som udgangspunkt holde i mange år. Det er dog vigtigt, at du jævnligt vedligeholder det. Det er nemlig med til at forlænge levetiden.

Dit tag skal renses fra tid til anden. Der kan nemlig samle sig en masse skidt og snavs på taget. Sidder det for længe, kan det med tiden skade dit tag. Det er derfor vigtigt, at du får rengjort taget regelmæssigt. Det store spørgsmål er så, hvor ofte du skal rense dit tag?

Det kedelige svar er, at det vil variere fra tag til tag. I dette indlæg kommer vi dog med gode råd til, hvad du skal holde øje med, når det er ved at være tid til at få renset taget. Du kan også læse mere om det på gladsaxebladet.dk.

Hvor meget beplantning har du omkring dit hus?

Når du skal vurdere, hvor ofte der skal gå mellem en tagrensning, kan du med fordel kigge rundt i din have. Dit tag vil blive påvirket af den beplantning, der står omkring dit hus. Vinden kan nemlig gøre, at det blæser op på dit tag, hvor det kan lægge sig og med tiden gro fast.

Når blade og andre former for skidt lægger sig på dit tag, giver det anledning til, at det kan udvikle sig. Det kan både udvikle sig til alger, mos og lav. Det er ikke godt for dit tag, når skidtet ligger på taget i en længere periode.

Har du meget beplantning i haven og omkring huset, ved du nu, at der ofte skal en rensning af tag til. Har du knap så meget beplantning tæt på huset, vil der typisk gå længere tid imellem.

Står dit tag meget i skygge?

Når du skal vurdere, hvor ofte dit tag skal renses, kan du også kigge på, om dit tag ofte er i skygge. Der kan være flere ting, der skaber skygge. Det kan for eksempel være, du er placeret tæt på en skov, der gør, at dit tag ofte er i skygge på grund af træerne. Det kan også være dit eget træ hjemme i haven, der skygger for taget.

Har du naboer tæt på med højere huse end dit, eller bor du tæt på større lejlighedskomplekser, kan disse bygninger også skygge.

Hvis du ofte har skygge på dit tag, skal du være opmærksom på, at der er større risiko for, at alger og mos kan udvikle sig. Skyggen gør, at fugt har svært ved at fordampe. Det betyder, at bakterierne på dit tag kan udvikle sig. Har du meget skygge på taget, skal det derfor renses oftere.

Undersøg dit tag for mos og alger.

Det er vigtigt, at du jævnligt undersøger dit tag for mos og alger. Det kan nemlig variere meget, hvor længe der skal gå, før taget skal renses. Selvom der er en masse tommelfingerregler, er det stadig en god idé, at du undersøger taget for at vurdere, om det er ved at være tid.

Hvis du vil have en konkret pris på algerens af taget, så kan du f.eks få det hos Clpolering.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *