Gode råd til en flot forårshave

Foråret nærmer sig, og det er så småt tid til at starte på havearbejdet. Foråret er sæsonen for at få skabt den perfekte have, som man har lyst til at tilbringe sin sommer i. Det er specielt vigtigt nu, når man ikke ved, om man kan tage på sommerferie. Så er det pludselig mange sommeraftener, der skal tilbringes i haven.

Smukke planter og masser af privatliv

Det er vigtigt, at man har noget flot at kigge på, når man sidder ude i sin have. Det kan fx være ting som planter, både blomster og urter. Men en flot kapilærkasseskjuler er det både planterne og skjuleren, som er rar at se på.

En anden ting, der er vigtigt, når man skal tilbringe tid i haven, er privatliv. Det kan være svært at få privatliv, hvis man har naboer tæt på. Det kan næsten kun opnås med en høj hæk.

Hække kan fås i mange forskellige varianter og sorter. Det er vigtigt, at man vedligeholder hækken. Den skal bl.a. klippes et par gange årligt, så den vokser lige og ikke bliver for bred. Hvis en hæk bliver klippet skæv, kan den også godt knække. Det kan derfor være en god idé at aftale det med dine naboer, før du planter din hæk. Du får brug for deres hjælp med vedligeholdelsen.

Når du skal få din hæk til at gro, er det en god idé at bruge gødning. Det kan bl.a. være bøgehæk gødning eller avnbøg gødning. Det handler igen om hvilken form for hæk, du vælger at plante. En hæk er en investering, da det tager lang tid at få sådan en til at vokse helt op. Derfor kan man overveje at købe en færdighækkeplanter. Så er man sikret privatliv allerede fra starten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *