Benyt dig af loftmaling når du maler derhjemme

Af og til er man nødt til, at få malet væggene derhjemme. Hvis væggene ikke bliver malet jævnligt mister de deres farve, eller begynder at se triste ud. Især hvis man har rammer hængene op af dem. Dog glemmer man ofte loftet, eller maler loftet med samme maling som man har malet væggene med. Man bør dog kraftigt overveje at investere i en ordentlig loftmaling, så resultatet bliver ordentligt efter malingen. Der findes et hav af forskellig loftmaling, der er særligt beregnet til loftet, og som holder bedre og pænere end væg maling. Du kan læse mere om loftmaling på https://www.maling.dk/

Hvorfor bruge loftmaling?

Ligesom der er maling der er bedst egnet til vægge og gulve, så er der også maling der er beregnet til loftet. Loftmalingen indeholder mere bindemiddel end andre malingstyper, hvilket gør malingen mat når den tørrer. Derudover gør det også, at malingen ligger ser bedre på loftet, og ikke drypper eller løber når den påføres. Det gør med andre ord, at du får et pænere resultat når du er færdig.

Loftmalingen er en smule tykkere end eksempelvis gulv og vægmaling hvilket gør, at den er langt nemmere at arbejde med, og ikke lader sig påvirke af tyngdekræften når den bliver påført loftet. Det kan altså ikke betale sig at spare loftmalingen væk, og i stedet male sit loft i vægmaling. Resultatet vil være, at malingen drypper, løber og tørrer i dråber. Det er derfor bedre at gøre arbejdet ordenligt første gang, og male loftet i den type maling der er beregnet til det.

Det er vigtigt, at du bruger den maling, der er bedst egnet til dit loft. Eksempelvis findes der forskellige malinger til forskellige træsorter så det er vigtigt, at du er sikker på, at du har valgt den rigtige maling inden du begynder at male.

Gør det selv og spar penge

Det kræver ikke ret meget arbejde at male et loft. Du kan nemt spare en mindre formue ved at gøre det selv, og spare maleren væk. Når du vælger at male dit loft på egen hånd, så giver du også dig selv frihed, til at lege med malingen og eksperimentere med dit valg af farve. Du kan eksempelvis prøve at male loftet i en anden farve, alt efter hvordan din indretning er.

Derudover er det ikke hverken svært eller tidskrævende at male selv. Når først man har fundet den rigtige maling skal der bare arbejdes. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at nogle overflader kræver mere arbejde end andre. Træoverflader kan eksempelvis godt have brug for at blive malet mere end 2 gange. Det er dog vær at huske, at en maler kan tage op til 150 kroner per malet kvadratmeter, lige meget hvor mange gange der skal males. Der kan altså være mange penge at spare, hvis man vælger at give sig i kast med at male loftet selv.

Vær i øvrigt opmærksom på, at møbler skal fjernes fra det rum der skal males samt hele gulvet skal dækkes. Ellers ender man med maling steder, hvor der ikke skulle males.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *