Varmere vejr kommer os i møde – Brug det med en ny fluestang i hånden

Selvom den danske sommer har ry for at være både kold og våd, lader det til, at vi nu går varmere måneder i møde. Spørgsmålet er så bare, hvad vi ønsker at bruge dem på. Det afhænger selvfølgelig meget af den enkelte, men et bud kunne være lystfiskeri. Antallet af danske lystfiskere har på det seneste været støt faldende, men det kan i vidt omfang tilskrives dårlige fordomme. Mange er af den opfattelse, at lystfiskeri er en hobby for gamle mænd, eller at det er decideret kedeligt. Mens kedeligt næppe passer, er det da også rigtigt, at meget lystfiskeri er stilsiddende og nærmest meditativt, hvilket kan være en enormt fin og, for mange moderne danskere, tiltrængt oplevelse. Er man mere til aktivitet og udfordring, kan det dog være, at man i stedet skal bruge de kommende varme måneder med en ny fluestang i hånden.

Køb en god fluestang

En fluestang er en fiskestang lavet til en speciel type fiskeri, der, meget passende, bliver kaldt fluefiskeri. Målet er nemlig at ligne et lille insekt, såsom en flue, der lander på vandet. For at opnå den effekt kaster fluefiskere linen ud gang på gang med specielt endegrej. For at kunne kaste hurtigt, effektivt og langt har man dog netop brug for en speciel fluestang. Denne er oftest lavet i et fleksibelt og let materiale, så det er nemt at kaste linen ud. Dermed ikke sagt, at du bare kan købe en fluestang og gå i gang. Det kræver nemlig også en særlig teknik at fiske med fluestang. Har du set nogen gøre det, kan deres mekaniske om end flydende bevægelser virke næsten fortryllende, og det er mindst lige så tilfredsstillende selv at stå med fluestangen i hånden. Når først man har lært teknikken, vil man slet ikke have lyst til at stoppe igen. Der er dog heller ingen tvivl om, at det bliver nemmere, jo bedre kvalitet ens fluestang er. Er det en hobby, man regner med at fortsætte med, kan det derfor sagtens anbefales at købe en fluestang fra et af de bedre mærker såsom Sage. Med en fluestang fra Sage er du sikker på at have en stang, der vil overleve i mange år og som har den perfekte fleksibilitet.

Andet udstyr

En god fluestang er dog ikke det eneste udstyr, der skal til for at komme i gang med fluefiskeri. Der findes for eksempel også mange forskellige type flueline, alt efter teknik. Måske vil man for eksempel gerne have line, der langsom synker eller ligger og flyder på overfladen. Som begynder er det vigtigste dog at være opmærksom på forskellene og få noget farvet line, så man kan se sine kast.

Derudover er det også masser af såkaldte fluer, du kan bruge som endegrej. Disse afhænger ligeledes af teknik og geografi, men køber du de mest populære, vil du kunne fange noget alle stede. Du har dog kun skrabet overfladen af fluefiskeri, for der er masser at lære og opleve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *