Få styr på økonomien – bedre sent end aldrig! 

Kan man være for gammel til at sætte dig ind i sin økonomi. Bestemt ikke. Økonomi er en livslang partner, som skal plejes og kærtegnes for på samme måde som konen. Og det bliver aldrig for sent for dig at lære nye betalingsmuligheder at kende eller sætte dig ind i investering. Måske vil du opleve at en helt ny interesse opstår.

Aldrig for gammel til nye interesser

Selvom det måske er længe siden du er gået på pension, er der masser af gode grunde til at sætte sig godt og grundigt ind i alle aspekter af økonomi. Måske er der noget du altid gerne har ville lære eller måske har du oplevet en nyopstået interesse. Uanset om det drejer sig om din pensionsopsparing, betalingskort, digitale valutaer, en potentiel investering eller måske bare en blomstrende interesse for finans, er det ikke for sent at lære nyt.

Har du mod på at investere?

Er din sidste store økonomiske milepæl pensionen, skal du beslutte dig for hvordan du vil bruge den og sørge for at pensionen rækker så længe, som du regner med at have behov for den. Nogle ældre vælger at investere pensionen i aktiver, så den måned efter måned, år efter år, kan vokse i værdi. Er du nysgerrig på investering, kan det være en god idé at søge hjælp og rådgivning på nettet eller hos din bank. 

Anskaf dig et betalingskort

Andre ældre vælger at nyde pengene nu og her på rejser, oplevelser, gode restaurantbesøg og måske shoppingture, der ikke førhen har været råd til. Genkender du dig selv bedre som livsnyderen, der gerne vil være i nuet, kan det være værd at overveje om du skal anskaffe dig et nyt kreditkort. Rigtig mange fra den ældre generation, går stadigvæk rundt med kontanter på lommen og selvom det kan være rart at have fysiske penge mellem hænderne er der rigtig mange fordele at hente ved at anskaffe sig et betalingskort. Med et betalingskort slipper du for at bære rundt på en pengepung, du er bedre stillet ved tyveri og du har lettere adgang til hele din formue. 

Tilmeld dig nemme digitale løsninger

Med den nymoderne teknologi er der opstået mange nye muligheder for at overføre penge til venner og familie, betale i butikker og på nettet samt tjekke sine egne økonomiske værdier. Besøg din bank eller et nært familiemedlem og bed dem om hjælp til at få dig tilmeldt hvad der findes af digitale løsninger. Mobilepay, Swipp og Netbank på telefonen er blot et lille udpluk af apps, der kan hjælpe til dig en nemmere økonomisk hverdag. Med Mobilepay kan du eksempelvis give og modtage penge fra dine private kontakter samt betale i butikker hvis du skulle have glemt dit betalingskort derhjemme. Det samme gælder for Swipp og med Netbank på mobilen får du det fulde overblik lige ved hånden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *