3 råd til dig der vil starte virksomhed som studerende

Er du studerende, og har du fået mod på at kaste dig ud i at starte en virksomhed, mens du studerer, er det da bare det, du skal gøre.

 

Er du træt af et regne areal af en cirkel, eller at du skal bruge dine penge på en differentiering lommeregner i stedet for på din virksomhed, er det bare med at starte en virksomhed nu, så du kan gå fuld tid i den, når du er færdig med dit studie.

Hold dine private udgifter så lave som muligt

Det første gode råd er at holde dine private udgifter så lave som muligt, så du skal bruge minimal energi på at skaffe penge til fornødenheder. Det kan eks. være en fordel at bo hjemme, så du ikke skal tænke på at skaffe penge til en husleje.

 

Jo flere penge du kan spare privat, desto flere penge har du at sætte i din virksomhed, hvilket kan gøre det nemmere for dig at få din virksomhed til at vokse og at blive en succes. Og jo mere tid har du også til din virksomhed, da du ikke skal bruge din fritid på studiejobs eller lignende for at skaffe nok penge til at overleve for.

Få styr på det praktiske med løn, SKAT og SU

Så er det også en rigtig god idé at få styr på alt det praktiske, når du skal oprette en virksomhed. Hvordan skal du forholde dig til SKAT? Hvilke virksomhedstype skal du lave? Og hvor meget er det nu, du må tjene ved siden af SU?

 

Hvis du er bange for at tjene for meget i forhold til din SU, kan det eks. være en god idé at lave et selskab i stedet for en enkeltmandsvirksomhed, da du i så fald kan lade pengene stå i selskabet.

Vær ikke bange for at spørge om hjælp

Sidst, men ikke mindst, skal du ikke være bange for at spørge om hjælp. Der er tusindvis af mennesker, der har stået i lige netop din situation, og som ikke har vidst noget om virksomhedstyper eller forretningsplaner, men som har klaret den alligevel.

 

Så vær ikke bange for at stille spørgsmål online, gøre brug af dit lokale erhvervscenter eller at spørge andre iværksættere til råds, hvis du har brug for det. Langt de fleste af dem vil mere end gerne hjælpe dig med at få succes med din forretning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *