Hvilken facademaling skal jeg vælge

Èn malet facade er rigtig flot at se på, og for nogen er det fantastisk at man kan få lov at lege med mange flere farver end de typiske murstens farver, eller de almindelige hvide og grå toner som mange vælger. Men det er ikke helt ligegyldigt hvilken facademaling man vælger. Udover at være flot at se på skal malingen jo også helst beskytte huset på den rigtige måde. Du finder et udvalg af forskellige typer facademaling på https://www.maling.dk/ Herunder får du et overblik over hvilke typer facademaling du kan få og hvad de egner sig bedst til.

Acrylplastmaling

Denne maling er både smudsafvisende, temmelig robust og langtidsholdbar og er derfor meget brugt som facademaling. En af fordelene er at den kan bruges ovenpå både puds, cement puds, beton og overflader der tidligere har været malet, men den egner sig ikke til overflader der smitter af, f.eks. tidligere kalkede overflader. Sørg altid for at der er grundigt renset af inden brug.

Olieemulsionsmaling

Hver gang man maler så lægger man jo et nyt lag på sin facade, og det betyder at det kan blive svært for fugt at trænge ud, derfor skal man vælge en diffusionsåben maling der lader muren ånde, og derfor er det altid en god ide at få renset murene så grundigt af som overhovedet muligt. Hvis du skal male på en facade hvor du ikke ved hvad der har været brugt før, og ikke kan rense helt i bund, så kan du med fordel bruge en olieemulsionsmaling som facademaling

Silikatmaling

Silikatmaling egner sig som facademaling på ubehandlede mineralske overflader, vandskuret mur, beton, puds og eternit. Det giver en porøs overflade som er selvrensende, og du får en helmat lysægte overflade på din facade. Har der tidligere været brugt silikatmaling som facademaling er det helt klart en fordel at bruge det samme igen, det gør sig faktisk gældende med alle typer facademaling. Den bedste effekt opnås ved at male med samme type maling hver gang.

Cementpulvermaling

En type facademaling der måske ikke er brugt så ofte da den er noget mere modtagelig over for smuds. Til gengæld er den nem at arbejde med, og kræver ikke som alt andet facademaling at der er 100 pct. tørt og fugtfrit, faktisk skal muren vandes inden maling for at at undgå at den tørrer for hurtigt.

Cementpulvermaling egner sig som facademaling til beton og vandskurede mure.

Silikonemaling

Silikonemaling er en del mere smuds- og vandafvisende en silikatmaling og egner sig derfor rigtig godt som facademaling, den fås dog for det meste kun i hvid og dæmpede farver, så hvis du vil have adgang til hele farvepaletten når du skal vælge facademaling skal du ikke kigge efter silikonemaling. Malingen kan til gengæld bruges på de fleste underlag, også selvom der har været malet med noget andet tidligere. Uanset hvilken type maling du vælger er det vigtigt at vælge en facademaling af høj kvalitet som er diffusionsåben for at du får den bedste beskyttelse af dit hus, og det flotteste resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *