Undgå sygdom i de kolde vintermåneder

Danmark er unægtelig et koldt og vådt land mange af årets dage. Det betyder også, at vinteren som regel bærer sygdom med sig. Den slags florerer i børnenes institutioner, på arbejdspladsen og sågar i de små hjem. Derfor kan det være svært at undgå sygdommen, men det er alligevel måder, hvorpå du kan gøre det præventive arbejde.

Undgå at fryse

Først og fremmest er der jo en grund til, at forkølelse og lignende sygdomme bliver forbundet med de kolde vintermåneder i et land som Danmark. En virus kan nemlig strengt taget bevæge sig rundt til enhver tid, men der er helt klart tidspunkter, hvor immunforsvaret er mindre forsvarsberedt end andre. En af disse tidspunkter er når du fryser.

Som du sikkert ved, fungerer immunforsvaret nemlig primært ved de hvide blodceller i blodårerne, som hurtigst muligt skal kunne angribe en virus, inden den får lov til at formere sig og gøre dig syg. Fryser du, trækkes en stor del af kroppens blod ind omkring de centrale, vitale organer. Det betyder, at du har langt større risiko for at blive syg af en virus, når du fryser. En måde at undgå sygdom på er således også at klæde sig godt og varmt på, inden man går udendørs i efterårs- og vintermånederne. Skisokker kan nemlig sagtens være smarte, selvom man skal sidde ved skrivebordet fremfor at stå på ski.

Styrk immunforsvaret med vitaminer

En anden måde at styrke immunforsvaret og dermed forebygge sygdom i de kolde vintermåneder, hvor man unægtelig vil være mere udsat, er ved at spise det rigtige. Immunforsvaret afhænger nemlig i høj grad af de rette vitaminer og mineraler for at kunne holde sig i topform. Den ærgerlige sandhed er dog, at de færreste moderne mennesker får indtaget dem alle på en daglig basis. Ikke mindst om vinteren, hvor frugt og grønt desværre er mindre naturligt forekommende.

En billig og nem måde at have vitaminbomber til hele året er dog ved at dyrke dem selv. Det kunne for eksempel være brombær, og ved selv at dyrke dem i haven, kan du stå inde for deres kvalitet, samle dem i poser og fryse dem ned til vinteren. Særligt brombær er nemlig fyldt med gode, essentielle vitaminer og mineraler. Vil du gerne sikre din fremtidige sundhed, er det altså bare med at købe sig en brombærbusk til haven. Vil du gerne være helt sikker på at få alle de rette vitaminer, kan det dog også anbefales at tage daglige vitaminpiller i vintermånederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *