Rød er kærlighedens farve

Et parforhold har godt af frisk maling

Det er måske ikke maling der er det første du tænker på, når jeg siger parforhold, men netop derfor er det godt du læser denne artikel, så jeg kan forklare dig sammenhængen. Når man bor sammen, så kan der hurtigt komme pres på parforholdet. I starten er det måske bare rigtig hyggeligt og romantisk, men som tiden går, så kan den anden godt gå hen og være lidt i vejen, eller man føler at ens partner synes, at man er i vejen. Det kan også være små daglige kompromisser, som gør, at det ikke altid er lutter fryd og gammen at bo sammen. Hvis man ikke er opmærksomme på disse ting, og taler om det, så kan det nemt gå ned ad bakke. 

Maling er rolige linjer

Et lag frisk maling på hjemmets fire vægge er ensbetydende med rolige, smukke linjer der afslapper. På samme måde som en søndagsrengøring, eller en god gang oprydning, kan skabe ro på linjerne, så kan et lag frisk maling det også. Man må huske på at hjemmet for mange mennesker er lidt for lille til helt at kunne understøtte parret og de eventuelle børn i alle deres behov. Det fører til en række praktiske kompromisser, men også til at man nemt får skabt sig et hjem der æstetisk set ikke er særlig behageligt. Dette konstante og ofte ubevidste ubehag smitter uvægerligt af på relationerne i familien. Som ordsproget siger, rod uden på skaber rod indeni. Og falmede vægge giver dårligt humør. 

Et fælles projekt

Det er utroligt sundt for et parforhold at have fælles projekter, og at italesætte det man gør sammen. At man vælger at træffe nogle valg fordi man vil hinanden det godt, fordi man gerne vil investere tid og opmærksomhed på det fælles bedste. Der er mange ting man kan gøre, lige fra små weekendture sammen til at give hinanden en jævnlig omgang massage. Men et af de rigtig gavnlige projekter, som få tænker på, det er at få malet hjemmet og dermed frisket det op. DIn næste tanke er måske, at det kan være romantisk at I går rundt i gamle T-shirts og selv står for malingen. Det er også muligt at det kan være det, men der er også en risiko for, at at I går sur i arbejdet, og at det bliver en kilde til konflikt, især hvis den ene af jer er mere detaljeorienteret end den anden. Så er det altså ikke sjovt at male sammen.

Få hjælp udefra

Løsningen er helt enkelt, nemlig at hyre en rigtig maler til at klare ærterne. Så kan I fokusere på at vælge den rette farve, og i det hele taget at se fremad. Når alle møbler skal flyttes ud, så er det det perfekte tidspunkt til at tage stilling til jeres indretning, som jo afspejler det liv I gerne vil leve. Måske skal der indrettes et hobbyværelse, så I hver for sig kan få udøvet jeres passion. Måske skal soveværelset piftes lidt op. Kun fantasien sætter grænser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *