Knap halvdelen af danskerne bruger cykelhjelm

Danmark har altid brystet sig af at have en befolkning der elsker at cykle. Det er en kombination af mange ting, men særligt det forholdsvis flade terræn, de høje afgifter på biler og vores grønne tankegang har alle skubbet os i retning af, at stadig flere danskere tager cyklen.

 

Samtidig bulrer salget af elcykler frem på markedet og det har gjort det lettere for flere at hoppe på sadlen om morgenen, uanset vind og vejr.

 

Derfor er salget af cykelhjelme naturligvis fuldt med den stigende tendens og kigger man på de forskellige webshops der sælger en cykelhjelm eller to, er det da også tydeligt, at der er gået mode i at have det rigtige design.

 

En cykelhjelm virker kun hvis den bliver brugt

Herhjemme har der løbende været kampagner der skulle få danskerne til at bruge cykelhjelmen når de færdes ude i trafikken. Særligt Rådet for sikker trafik har kørt utallige kampagner gennem årene. De har forsøgt sig med en række forskellige tilgange, herunder både den dårlige samvittighed, men også at gøre det cool.

 

Sidstnævnte virker til at have haft en effekt på særligt den unge del af befolkningen. Faktisk ligger tallet for de 11-15 årige på 63 procent, et godt stykke over landsgennemsnittet på 43 procent.

 

Kvinder er bedre til at huske cykelhjelmen

Der er store forskelle i hvor gode vi er til at bruge hjelmen hvis vi kigger på alder. Eksempelvis er aldersgruppen 16-25 den dårligste gruppe når det kommer til at huske hjelmen.

Men det er ikke kun alderen at undersøgelserne viser en forskel, også når vi kigger på køn ifølge tv2 nord.

Kønsfordelingen viser også en betydelig forskel og her er kvinderne altså bedre til at benytte en cykelhjelm. Faktisk husker 44 procent af alle kvinder at tage cykelhjelm på ude i trafikken, tallet for mænd er kun 39 procent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *