Hvornår skal din trampolin repareres?

At have en trampoline i haven er mægtigt sjovt både for dig og dine børn. Det er oven i købet også en fantastisk måde at få motion på. Men en højt elsket og flittigt brugt trampolin får før eller senere nogle skrammer. En lille skramme her og der kan den godt holde til, men hvad med huller eller brændmærker? Hvornår er det tid til at reparere trampolinen?

Slid og små skrammer

Det kan ikke undgås at din trampolin efterhånden får lidt slidmærker og småskrammer. Jo bedre du passer på trampolinen, jo længere vil der selvfølgelig gå. Sko slider mere end strømpesokker eller bare fødder, og der må forventes noget mere slid, hvis legetøj eller andre ting, kommer med op på dugen. Slid og skrammer gør i sig selv ingenting, men du skal holde øje med dem, for før eller siden kan de risikere at blive til huller.

Små huller og brændmærker

Hvis slid bliver til huller eller revner i trampolinen, skal de lappes før du hopper igen. Selv små skader giver en øget risiko for personskade, da der foregår megen bevægelse på trampolinen, og der ligger mange kræfter bag. Du kan selv lave en midlertidig løsning ved at sy dugen sammen, men det kan ikke forventes at det holder længe. Hos de fleste trampolinforhandlere kan man købe en reparationskit, der bør gøre tricket.

Da trampolinen jo oftest står i haven, hvor der også kan være grill, bål eller fakler, sker det at der kommer små brændmærker i dugen. Hvis hullet er lille og trådene er smeltet sammen, kan du godt hoppe på trampolinen, men den bør stadig repareres så hurtigt som det er muligt. Hvis hullet er større end en lille mønt, skal trampolinen repareres før brug.

Løse ringe og slappe fjedre

Fjedrene og ringene i trampolinen skal altid være dækket til med kantpuden, når trampolinen er i brug. En gang imellem bør du dog tjekke trampolinen efter i sømmene og sikre dig, at ingen af ringene er løse. En voldsom omgang på trampolinen kan trække så meget i dugen, at en ring vrider sig løs. Ringen skal skiftes, da det svage link med tiden vil forårsage flere ringe der knækker, eller fjedre der bliver slappe.

Fjedrene går som regel ikke i stykker, men kan blive slappe med alderen. Med dem er der ikke andet at gøre, end at skifte dem ud, når man synes at det er for meget.

Når kanten trævler

Med tiden bliver også kanten på dugen slidt. Når den begynder at trævle, skal du begynde at overveje at få skiftet dugen ud. En gammel, slidt og mør dug, der er ved at falde fra hinanden kan blive farlig. Det kan også ske en sjælden gang imellem at en tråd river sig løs midt på trampolinen. Det er dog ikke så alvorligt. Sørg blot for at trække tråden igennem dugen, så den ikke kan få fat i en tå eller en finger.

Husk at tjekke din trampolin efter fra tid til anden!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *