Find din drømme grund

Når man skal bygge et nyt hus, handler det ikke kun om huset. Man bør sørge for at den rette beliggenhed, de rette kvadratmeter på grunden og en byggetilladelse. Hvis du har fundet den rette grund til din bolig, er det bare med at komme i gang med at bygge. Herved opnår du et helt nyt hus, frem for at skal renovere et gammelt hus. Dette kan hurtigt blive dyrere end hvis man bygger nyt.

Nyt hus eller renovering

Her bør du regne nøje efter. Et typehus ligger i alle prisklasser. Hvis du skal have et ordentligt hus på f.eks. 140 kvadratmeter, kan disse oftes bygges for under 2 million kroner. Derimod hvis din bolig skal fuldstændig gennemrenoveres, kan det hurtigt koste op til 1 million kroner. Selvfølgelig kan dette gøres billigere. Denne pris omhandler, nye vægge, nye vinduer, døre, gulve, ny støbning i hele huset – altså et helt hus renovering.

Byggegrund med stående bygninger

Hvis der i forvejen er nogle bygninger, der hvor du gerne selv vil bygge, bør de bygninger der i forvejen er der, rives ned. Hvis du anvender et nedrivningsfirma, er du sikker på at du ikke kommer i nærheden af skadelige materialer. Det omhandler blandt andet asbest, gammelt isolering og gamle ledninger. Hvis du anvender et firma, står de for både oprydning, sortering og affaldet. Nedrivning af hus pris, kan være svingende. Men typisk koster det omkring 100.000 kroner at få nedrevet et gammelt hus.

Tips til at bygge dit drømmehus

Det kan være svært, at regne ud hvad der bedst kan betale sig, når man snakker ombygning eller nybygning af boliger. Hos bygoghus.dk er der mulighed for at lære om fordele og ulemper ved nyt eller gammelt hus. Hvis det er et hus af ældre dato, bør man tjekke følgende:

  • Murværkets tilstand
  • Isolering
  • Gips væggeeller spånplader
  • Gulvenes tilstand, og hvad er der under
  • Tætte døre og vinduer
  • Varmeanlæg

I tilfældet af at huset, er af ældre dato, kan der forekomme uventet skavanker. Hvis dørene og vinduerne er utætte stiger varmeforbruget. Herved kan det blive en dyr affære med gamle huse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *