Gennemgå salgsopstillingen og få den fulde information om boligen

En salgsopstilling er tilgængelige for alle boliger der er til salg gennem en ejendomsmægler. Det er ejendomsmægleren der stilles til ansvar for at udarbejde en grundig salgsopstilling med de informationer der gør sig gældende for en specifik ejendom. Her skal der blandt andet stå informationer omkring de økonomiske udgifter der følger med huset, matrikel informationer samt anvendelse, forsikrings- og eventuelle gælds-forhold. Det er vigtigt at du forinden et huskøb studerer salgsopstillingen nøje, så du er sikker på du er informeret om alt hvad der kunne være relevant for ejendommen.

Derfor er det vigtigt med en salgsopstilling

En salgsopstilling er til for at informere eventuelle købere omkring husets værdi og særlige forudsætninger for eje. Derfor er det også ved lovkrav at der stilles en salgsopstilling til oplysning, hvis der er en ejendom der sælges via en ejendomsmægler. Det er et utroligt vigtigt dokument, som skal sikres i detaljerne, er tilstrækkelige og korrekte. Hvis der er fejl i dem, kan det betyde, at den nye ejer kan kræve erstatning for eventuelle mangler. Derfor er det en sikring for både sælger såvel som køber med en nøje udarbejdet salgsopstilling.

Allier dig med en boligadvokat der kan gennemgå papirarbejdet

Hvis du har bestemt dig for at købe en ejendom, så er det altid en god idé at alliere dig med en boligadvokat. En boligadvokat arbejder professionelt med de papirer der tilhører en bolig og hjælper dig sikkert igennem hele købsprocessen fra start til slut. Der er mange papirer med begreber du måske endda aldrig har hørt om, men som kan have stor betydning for dig som ny ejer af en ejendom. En boligadvokat kan blandt andet hjælpe dig med at gennemgå salgsopstillingen og kontrollere at de oplysninger der står beskrevet, er korrekte.

Tilstandsrapporten skal følge med salgsopstillingen

En af de dokumenter som særligt også er vigtige at læse ekstra grundigt inden du underskriver en købskontrakt på en ejendom, er tilstandsrapporten. Tilstandsrapporten er også hvad der kaldes en byggeteknisk rapport, som skal beskrive husets tekniske tilstand. Her vil der stå beskrevet hvis der eventuelle er fejl eller mangler som skal udbedres med det samme eller indenfor nærmeste fremtid. En byggeteknisk rapport er vigtigt i forhold til din økonomi og om der er råd i budgettet til eventuelt at udbedre de fejl eller mangler der er nødvendige for at huset ikke skal falde i værdi.

Når du kontakter en boligadvokat

Når du er på udkig efter en ny ejendom og du gerne vil have hjælp til at gennemgå alle de mange papirer der følger med et huskøb, så kan du med fordel også få hjælp til at udarbejde og underskrive skøde og tinglysning. Det er vigtigt at dette bliver gjort korrekt, for at du kan overtage huset uden nogle uforudsete overraskelser. Med en boligadvokat kan du få hjælp med alt der relaterer sig til et huskøb og her kan du blive vejledt allerede inden du underskriver en overtagelsesaftale. Med den rette gennemgang sikrer du, at der ikke opstår problemer i fremtiden, som blot vil kræve tid og penge at få styr på efterfølgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *