Aktiviteter du kan lave i din vinterhave

Der skal ikke bruges mange sekunder, på at finde på aktiviteter du kan lave i haven til vinter. Det kan være alt fra sneboldkamp, til sneengle og det at bygge en snemand. Der er mange ting du kan foretage dig i haven til vinter, har du små børn kan det blive et kæmpe hit at lege “tog” og trække børnene rundt i deres kælke i haven. De seneste par år har vi i Danmark, dog haft et par milde vintre, og sne har der ikke været meget af. Der er dog stadig aktiviteter du kan foretage dig i haven alligevel, har du mod på at bruge tid i din vinterhave så læs med her. 

Brug din vinterhave til at stresse af  

Vintermånederne behøver ikke betyde fuldstændig nedlukning af din have, hvis du hopper i noget varmt tøj og tager en varm drik med derud, kan det næsten være helt terapeutisk. Om vinteren er der større mulighed for at opleve den ro, der simpelthen ikke forefindes om sommeren. Ydermere giver de kolde temperaturer også luften en friskhed og der er et eller andet over, det at sidde i sin have og nyde en varm kop kaffe, kakao eller the. Ydermere kan du bruge tiden i din vinterhave til at pynte op til jul eller nytår. Du kan på denne måde gøre din have så særlig, at den nærmest bliver magisk. De mange farverige lys der kommer fra lyskæderne, samt de smukke dekorationer der hører julen til skaber bare en helt speciel stemning af ren hygge og juleglæde. Dette indbyder til mange timer og hygge i din vinterhave. Der er derfor et utal af aktiviteter, som du kan lave i din have om vinteren. 

Grønne fingre er stadig aktuelle om vinteren 

Har du grønne fingre så fat mod, vintermånederne er nemlig ideelle måneder til at plante en ny hæk, buske eller træer. Dette er dog forudsat, at jorden hverken er frossen eller drivvåd. Det er ydermere på denne tid af året, hvor du skal beskære vinen. Vinen skal formes og beskæres inden nytår, gør du det senere kan du risikere at svække planten. Efter Nytår vil vinen begynde bløde mere plantesaft og det er derfor ikke godt, at beskærer den senere på vinteren. Lidt senere på vinteren kan du dog med fordel tage fat i både sav og saks, da de lidt mere hårdføre buske og træer sagtens tåler beskæring. I disse måneder er det også nemmere, da du bedre kan se træets eller buskens form. Der kommer derfor gradvist aktiviteter, som du kan lave i din vinterhave. Du kan ydermere bruge vintermånederne på at blive lidt næstekærlig i din tankegang. Du kan tænke på de små fugle og foder til dem, du kan købe færdiglavet mad til dem. Er du lidt kreativ kan du med fordel også pryde din vinterhave, med hjemmelavet og dekorative “fodertrug”. Til selve fuglefoderet kan du bruge fedt, frø og andet fuglevenligt foder. Dette kan du putte i dekorative krukker eller tekopper, du kan samtidig allerede nu sætte huse op til, når foråret og dermed ynglesæsonen begynder.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *