Teknisk SEO på din WordPress side

Teknisk SEO på din WordPress side

Har du en hjemmeside, eller arbejder du med andres hjemmesider, så har du nok hørt om SEO. WordPress har mange SEO plugins.

SEO, eller søgemaskineoptimering, er en samlebetegnelse. Det er et begreb, der samler en masse aktiviteter, der alle får en hjemmeside til at ligge højere i Google-søgninger.

Alle med en hjemmeside vil gerne have folk til at opdage deres hjemmeside. En god metode er SEO, fordi man så kan blive opdaget via søgemaskinerne. Men SEO er mange ting. Det er en bred disciplin med mange forskelligartede opgaver. Det er slet ikke så enkelt.

Teknisk SEO

Ét af områderne inden for søgemaskineoptimeringens disciplin er den tekniske SEO. Her handler det blandt meget andet om tags, descriptions, linkstruktur, døde links og formater.

Teknisk SEO er i sig selv omfattende. Oven i det er det ikke nemt. Så det kan være en rigtig god idé at få professionel hjælp til den tekniske SEO. Så kan det til gengæld blive sat rigtigt op, og så kører det bare. Den tekniske del af din SEO behøver du ikke at kigge på løbende.

Teknisk SEO er vigtig. Det er en del af det store billede. Du kan arbejde meget hårdt på de andre dele af SEO, men hvis det tekniske er opsat uhensigtsmæssigt, så bliver du straffet. Så kan meget af dit arbejde – hvis ikke det hele – være spildt.

SEO tager tid

Får du hjælp til teknisk SEO, skal du ikke tænke så meget på det. Det vil være relativt hurtigt klaret, og så fungerer det. De andre aspekter af SEO er der lidt mere arbejde i. Det kan du også uddelegere, eller du kan lege med det selv.

Alle SEO-disciplinerne har det til fælles, at de ikke har fuld effekt lige med det samme. Når du ændrer noget på din hjemmeside, skal Google have lidt tid til at opdage det. Det skal også nå at have en effekt blandt dine læsere. SEO er altså noget, der tager tid. Du kan ikke se et resultat dagen efter, men det kan alligevel godt betale sig at lave arbejdet. Du skal bare tænke på det som en langsigtet investering af din tid eller dine penge.

Du kan selv gøre noget

Hvis du ikke er SEO-nørd, kan du ikke selv nå ret langt med teknisk SEO. De andre områder kan du dog godt arbejde på selv. Du kan godt selv skrive nogle tekster til din hjemmeside og forsøge at ramme nogle gode søgeord. Du kan også selv arbejde på at få links fra andre hjemmesider.

Det er en god idé at sætte dig lidt ind i SEO og eventuelt blive hjulpet i gang. Hvis du gerne vil ordne det selv. Du risikerer nemlig at gøre noget, der i bedste fald ingen effekt har. I værste fald kan du helt ødelægge alt dit tidligere SEO-arbejde og rykke helt ned i søgemaskinerne. Så prøv at sikre dig, at du kender til de største faldgruber, så du ikke falder i dem. Og få hjælp til den tekniske del, for det er ret kompliceret.

Læs meget mere om SEO her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *