Regn løber ud af tagrende

Tagrender skal renses jævnligt

Du kan gøre det selv, eller du kan hyre et ejendomsservice-firma til at gøre det for dig. Hvis du er bange for at det er dyrt, af professionelle til at gøre det for dig, så kan du nemt få en pris på rensning af tagrender, uden at du er forpligtet til at tage i mod deres tilbud.

I hvert fald skal du som husejer sørge for, at dine tagrender bliver renset mindst to gange om året.

Hvorfor skal tagrender renses?

Det skal de, fordi der falder alt muligt ned i tagrender, som ikke skal være der. Det kan være noget, som er tabt fra de omkringstående træer, for eksempel blade, kogler, nåle, frø og grene. Det kan også være stumper af tagsten fra selve taget eller andet skidt og støv, som er i luften.

Hvis der ligger noget i tagrende, som forhindrer eller gør det vanskeligt for regnvandet at komme ned til nedløbsrøret, så kan vandet rende over og dermed gøre skade på murværk og så videre.

Derfor er det nødvendigt at få det gjort, så de store mængder af regnvand, der falder ned fra taget har mulighed for hurtigst muligt at rende væk fra huset.

Husk også, at nedløbsrøret kan stoppe til. Derfor bør du i samme omgang få tjekket, at regnen har mulighed for at rende igennem.

Hvornår skal dine tagrender renses?

Det kommer meget an på, hvor huset ligger. Bor du i en skov, skal du selvsagt rense tagrende meget hyppigere, end hvis du bor mere øde i forhold til høje træer.

I skoven bør du rense tagrender på ugentlig basis, hvis dit hus er mindre udsat for nedfald, så kan et par gange om året gøre det.

Der er selvfølgelig mest at gøre for en tagrenderenser i forbindelse med løvfald. I den periode kan en tagrende hurtigt blive mere eller mindre fyldt med nedfaldne blade.

Hvordan renses tagrenderne bedst?

Stå på en god stige og have en rundet skovl eller en gennemskåret sodavandsflaske med til at grave med. Når det værste er gravet væk, kan du hælde lidt vand i tagrenden, skrubbe efter med en hård børste. Til sidst hælder du en kande vand i fra den fjerneste ende i forhold til nedløbsrøret, eller du kan spule efter med en haveslange. Det skulle gerne skylle de sidste rester af skidt væk. Så er tagrenden igen klar til at tage imod nedbøren.

Husk også lige at tjekke, om der er fri passage i nedløbsrøret.

Hvilke skader kan ske?

Hvis alt det vand, der render ned ad taget, render ind på murværket igennem længere tid, så kan det gøre skade på muren, der ikke så godt kan tåle at være konstant fugtig. Den kan også blive angrebet at mug, alger, mos eller skimmelsvamp, som bestemt ikke er sundt for en mur.

Når så meget vand rammer jorden for foden af huset, så bliver det kastet tilbage på soklen, som også kan tage skade på samme måde som resten af muren.

Er dit hus eller sommerhus bygget af træ, er det den samme problematik. Træ, der holdes fugtigt, rådner simpelthen.

Fundamentet, der står under jorden har heller ikke godt af den konstante fugt.

I det hele taget bør vand ledes væk fra huset.

Der er således mange gode argumenter for at få renset tagrenderne, mens tid er. Det gavner dit hus og dermed din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *