Spis dig træt med disse madvarer

Spis dig træt med disse madvarer

 

Har du svært ved at falde i søvn om aftenen? – så kan det være, at du bør ty til noget mad, som har en trættende effekt på dig. Der findes nemlig mad, som man spiser, når man så har sundet sig, efter maden, så sidder man og gaber og bliver rigtig træt, parat til at hoppe i seng. Hvis du leder efter fødevare, som gør dig træt og parat til at komme i seng, så prøv følgende:

Mælkeprodukter

Når vi bliver ældre, så kan man gå hen og få en slags intolerans for proteinerne i mejeriprodukter. Så hvis du spiser noget brød med ost, så vil så mærke trætheden. Det gæder sådan set, alle produkter, som indeholder mejeriprodukter. Vil du blive naturlig træt, så kan du prøve med en skål yoghurt inden sengetid.

Sukker

Sukker er jo ikke særlig anbefalingsværdigt i sig selv. Men hvis du decideret leder efter en effektiv fødevare, som kan gøre dig træt. Så er sukker lige sagen. Når du spiser sukker, så stiger dit blodsukker, og du vil måske føle dig mere livlig end træt. Men efter noget tid, så falder dit blodsukker altså drastisk, hvilket gør, at du bliver så træt og uoplagt.

Bananer og nødder

Bananer er en god mellemmåltid, hvis man er sulten. Der er dog magnesium i bananer, som hjælper dine muskler til at slappe af. Og hvis du ikke allerede vidste det, så findes der magnesium i sovemiddel-præparater. En kilde til magnesium findes også i nødder. Det kan være cashewnødder, jordnødder eller mandler, som også indeholder fedt, som er godt for din hjerne. Så nup du bare en banan og en håndfuld nødder inden sengetid.

Kirsebær

Disse flotte, røde bær, er også gode at spise, hvis man gerne vil blive træt. Kirsebær indeholder en masse melatonin. Det er noget vi normalt danner i hjernen, som også kaldes for “søvnhormonet”, som regulerer vores søvn. Ved at spise kirsebær, får du lige en ekstra god portion melatonin, så du kan blive dejlig træt og hoppe i din dejlig seng fra Sengeguruen.

Rødt kød

1-2 timer inden sengetid, kunne du prøve dig af med en portion mad, som indeholer blandt andet en god, rød bøf. Der er nemlig en et stort fedtindhold i rødt kød, som kroppen skal bruge ekstra meget energi på at fordøje, og den proces vil naturligt gøre dig træt.

Kaffe

Det lyder måske lidt ambivalent at anbefale kaffe, hvis du ønsker at spise og drikke dig træt. Men faktisk kan kaffe også have den effekt, at kunne gøre dig træt. Det gælder nemlig om, at planlægge, hvornår du drikker din kaffe. Drik din kaffe 1-2 timer før du skal i seng, du vil måske føle dig frisk et godt stykke tid efter, men når koffeinen i kaffen ikke virker i din krop mere, så vil dit energiniveau falde drastisk, lidt ligesom sukkeret, og du vil blive meget træt. Derfor ser man også ofte, at folk drikker mange kopper kaffe i løbet af en dag, for at holde sit energiniveau oppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *