Sådan undgår du at lande i en gældsfælde!

De fleste har hørt om diverse registre for dårlige betalere, og ingen ønsker naturligvis at figurere på en liste over insolvente skyldnere. Det vil nemlig med stor sandsynlighed betyde, at man ikke længere kan optage nogen forbrugslån.
Det er en rigtig kedelig situation at stå i, da det er de færreste der kommer hele livet igennem uden nogensinde at have brug for at optage et lån af den ene eller den anden art. De fleste gør på et eller andet tidspunkt brug af banken, enten deres egen eller en online låneudbyder, for at betale noget de ellers ville skulle spare op til i måske meget lang tid.
Så selvom der kan være nogle løsninger for at få et nyt lån, på trods af at man er havnet i et gældsregister, er det allerbedste dog simpelthen at undgå at lande i en gældsfælde til at starte med.

Læg et budget og hold det.

Den sikreste vej til at undgå at lande i en situation hvor gælden vokser ud af kontrol, er at have et godt overblik og sin egen økonomi. Det får man ved noget så simpelt som at lægge et budget og holde sig til det. Grunden til at det alligevel går galt for mange, er at det er meget sværere at holde sig til sit budget end det lyder.
Det har til dels noget at gøre med, at vi i langt mindre grad end tidligere bruger kontanter. Når pengene ikke konkret forsvinder for næsen af os, bliver vi tilbøjelige til at tro vi har flere end vi rent faktisk har. Man lægger nemlig ikke mærke til hvor mange penge man så nemt som ingenting bruger hist og pist, når man bare kører dankortet igennem. Derfor kan det være en rigtig god idé at vænne sig til at hæve et bestemt beløb i kontanter, og derudover lade sit kort blive hjemme.
Hvis man har svært ved at overskue præcis hvor ens penge ryger hen hver måned, kan det stærkt anbefales at holde stramt regnskab over alle udgifter gennem et stykke tid. Det vil sige, at man skriver hver eneste lille betaling ned. Også selvom det kun er en 10’er hos bageren. Efter eksempelvis to uger på den måde vil man få et meget præcist billede af, hvad man egentlig går og bruger sine penge på. Og her kan man ofte blive overrasket.

Lån trods registrering som dårlig betaler.

Som nævnt er det alt andet end nemt at få godkendt et nyt forbrugslån, hvis man først er blevet optaget i et gældsregister. Derfor er det bedste at undgå den situation. Er skaden sket, er det dog ikke helt umuligt, eventuelt at opnå et nyt lån.
På hjemmesiden Låntilalle.dk kan du læse mere om hvordan de eksisterende gældsregistre fungerer, og hvad du kan gøre, for måske at få tildelt et lån, selvom du har gammel, ubetalt gæld. Der findes nemlig et par enkelte muligheder, som for eksempel at gøre brug af en kautionist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *