Kvinde der smiler med flotte tænder

Sådan holder du dine tænder sunde og raske

Vores tænder er et virkelig vigtigt redskab, som vi gerne skal passe godt på. Tandpine er noget af det mest ubehagelige overhovedet, og derudover er det enormt dyrt at skulle have lavet tænder, fordi man ikke har passet godt nok på dem i tidens løb.

Her får du derfor nogle gode råd til sunde og stærke tænder.

Børst dine tænder grundigt

Første tip er naturligvis at sørge for at børste sine tænder – altid. Det vil sige, at du ikke skal springe tandbørstningen over, fordi du er særligt træt en aften eller når du kommer hjem fra en fest og vil på hovedet i seng. Bliver det første en vane at skippe tandbørstningen, får det hurtigt konsekvenser, så forsøg at tvinge dig selv til at børste dine tænder grundigt hver evigt eneste morgen og aften. I sidste ende er det mestendels denne lille handling, der er afgørende for dine tænders tilstand.

Skru ned for mængden af sukker og syre

Det er ikke nogen hemmelighed, at både sukker og syre er ekstremt hårdt for tænderne, og derfor er det værd at forsøge at begrænse indtaget af netop disse ting. Således er for eksempel cola yderst skadeligt for tænderne, og det samme gælder andre syre- og sukkerholdige drikke. Ud over at det er sundt for dine tænder at skrue ned for mængden af især sukker, der kommer indenbords, er det naturligvis også godt for din overordnede sundhed, så det er på flere planer en god idé.

Sørg for at gå til tandlæge

Der er rigtig mange, der dropper at gå til tandlæge, fordi de synes, det er for dyrt, for ubehageligt eller for besværligt. Det er imidlertid rigtig farligt, for som med alle andre dårligdomme, bliver skader i tænderne også blot værre af, at man lader det stå til. Derfor er det fornuftigt regelmæssigt at besøge en tandlæge, så eventuelle problemer kan blive opdaget hurtigst muligt og dermed kræver mindre behandling. Desuden kan de på den måde blive håndteret, førend det går helt galt. Tilsvarende gælder det, at hvis du oplever problemer med dine tænder, så gælder det om at komme til en tandlæge hurtigst muligt. De fleste steder tilbyder akutbehandlinger, når behovet lige pludselig opstår. Er du interesseret i akut tandlægebehandling, så læs mere her og sørg på den måde for, at dine tænder holder sig sunde og stærke lang tid endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *