handel på nettet

Internethandlen oplever kæmpe vækst i Danmark

Det er ingen hemmelighed, at de fysiske butikker i Danmark har været nogle af de største ofre under Coronakrisen. Butikshandlen med beklædning, elektronik, o. lign. har taget nogle betydelige skud, nu hvor store dele af detailhandlen har været nødsaget til at sende personalet hjem.

Heldigvis er den danske forbrugerøkonomi ikke gået i stå – tværtimod. Danskerne har nemlig fundet et andet sted at få stillet deres trang til det sidste nye. Vi har rykket vores købsadfærd online. Til stor glæde for de mange special- og nichebutikker der findes på internettet.

Hvilke brancher oplever den største fremgang?

Danskerne vil jo gerne være med helt fremme i den teknologiske udvikling. Den branche der lige nu oplever den største vækst fra internethandlen, er den der sælger forbrugerelektronik. Det handler vi nemlig fortsat i stor stil. Alt fra store fladskærmsfjernsyn til dagligstuerne, til de helt små mobile enheder, eller håndholdte spillemaskiner, vi går rundt med i lommerne, bliver lige nu ”kommet i kurven” på bedste digitale facon.

Livet i de danske hjem står – heldigvis – heller ikke stille, selvom verden ser en del anderledes ud end den gjorde for bare et par måneder siden. En anden branche der derfor laver stor omsætning i disse tider, har med det der, så flot og sigende, på engelsk kaldes for ”home improvements”. Det er altså forbedringer til og af hjemmet vi nu også handler på nettet.

Sådan kommer du i gang med at handle på nettet

Ved at handle på nettet, har du langt lettere adgang til mere end 1.000.000 forskellige produkter, som kan blive dine, så let som at klikke med musen. Dog skal du være opmærksom på, at stort set alle internetbutikker, lige som de fysiske, kun sætter fokus på de bedste og mest salgsfremmende aspekter af deres produkter. Og her er der ingen ekspedient at spørge til råds.

Det er derfor vigtigt at du gør dig noget research inden du klikker din nye pc skærm eller din næste boremaskine i hænderne på fragtmanden. Heldigvis er der rigtigt mange hjemmesider, der ikke selv sælger produkterne, der har lavet det grundige forarbejde med at teste, og indsamle viden om, de mange produkter du finder i de digitale vinduespartier.

Vær sikke på, at du gør din internethandel et sikkert sted

Udover at gøre dig klart, hvilke produkter du skal og ikke skal købe, er det også vigtigt at den webshop du vælger at handle hos, har implementeret de rigtige systemer for at sikre dine data. Uanset hvor på nettet du skal indtaste personlige oplysninger, skal du, før du taster, undersøge om den pågældende side er krypteret med SSL.

Det lyder måske lidt teknisk, men det eneste du behøver at kigge efter, er et lille hængelås-ikon til venstre i din browsers søgefelt (der hvor du taster www). Du kan også med fordel kigge på shoppens privatlivspolitik og handelsbetingelser. Det er påkrævet ved lov at alle der sælger varer på nettet har disse tydeligt tilgængeligt på deres hjemmesider, så dem finder du hurtigt.

Grunden til at du skal kigge disse igennem, er for at sikre dig at alle de betingelser du siger ”ja” til i forbindelse med dig køb, nu også er nogle du kan stå inde for. Der er stort set ikke nogen der snyder med betingelserne, men det skader ikke at være på den sikre side i det regi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *