Hjælp din hund igennem sommerens hede

Sommeren er en af de bedste tider på året. Varmen, solen og længere dage gør det perfekt til at være ude og nyde naturen sammen med sin hund. Men det er vigtigt at huske, at det ikke er alle hunde, der kan tåle varme lige så godt som os. Nogle hunde har et højere stofskifte og er derfor mere udsatte for overophedning. Det er derfor vigtigt, at man som ejer gør det, man kan for at passe på sin hund i de varmere måneder.

Her er 7 tips til, hvordan du bedst passer på din hund i varmen:

1) Sørg for altid at have vand til rådighed. Hvis du skal være ude i længere tid, så husk at tage en vanddunk med. Hunde kan godt blive dehydrerede, hvis de ikke får nok vand.

2) Undgå at være ude i det direkte solskin i de varmeste timer. De fleste hunde kan godt lide at ligge og sole sig, men undgå at gøre det i det aller varmeste vejr. Find et sted i skyggen eller et køligere område, hvis det er muligt.

3) Giv din hund mulighed for at køle sig ned. Nogle hunde elsker at bade, men andre er ikke så vilde med det. Hvis din hund ikke er til vand, kan du prøve at give den en isterning at lege med eller et koldt tæppe at ligge på.

4) Pas på med asfalten. Asfalt og andre varme overflader kan nemt blive for varme for hundens poter. Prøv at gå på græs eller jord, hvis det er muligt. Hvis ikke, så husk at køle hundens poter ned med vand, når I kommer hjem igen.

5) Giv ikke din hund for meget mad. Det er normalt, at hunde spiser lidt mindre, når det er varmt udenfor. Sørg derfor for ikke at give den for meget mad, da det kan føre til maveproblemer.

6) Hold øje med tegn på overophedning. Symptomer på overophedning kan være sløvhed, træthed, opkastninger og diarre. Hvis du bemærker nogle af disse tegn, sørg for at køle din hund ned med vand og kontakt straks dyrlægen.

7) Husk solcreme. Selvom det ikke er så normalt, så kan hunde godt få solskoldning. Især hvis de har meget lys farvet pels. Sørg derfor for at smøre dem ind i en god og egnet solcreme, hvis I skal være ude i lang tid.

Husk at følge disse tips, så din hund kan nyde sommeren lige så meget som dig! Du kan altid læse mere her, hvis du er interesseret i mere.

Med ❤️ fra TekstGuru

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *