Guide til køb af et bålfad til din have: Overvejelser og tips

Et bålsted er en fantastisk tilføjelse til enhver baghave. Det giver ikke kun varme og hygge, men er også et glimrende samtaleemne. Der er mange forskellige muligheder, når du køber et bålfad til din have – størrelsen på bålfadet, hvilket materiale den er lavet af, og hvor høj eller kort du ønsker den skal være, det spiller alle ind i beslutningsprocessen. Her er nogle ting du bør overveje, når du skal købe dit bålfad.

Størrelsen

Når vi skal finde et bålfad, så er det vigtigt, at størrelsen er den rette. Hvor stort et bål ønsker du, at den skal kunne lave? Hvor mange er i familien, så der er plads til alle? Der er en kæmpe forskel på et lille fad og et større fad, også i forhold til, hvis i vil lave mad på bål.

Materiale

Ligesom med størrelsen er der mange muligheder, når det kommer til materialet. Du kan finde bålfad i kobber, støbejern, aluminium eller stål elle beton. Hvert materiale har sine egne fordele og ulemper – kobber ruster f.eks. ikke, men er dyrere end andre materialer. Materialet har også en stor påvirkning af selve udseendet, så du skal naturligvis vælge det materiale, du synes bedst om.

Højde

Tænk over, hvilken højde du ønsker, at din bålplads skal have. Vil du kunne sidde rundt om den, eller er den mere beregnet til madlavning? Hvis du vil lave mad på din bålplads, skal du sørge for, at højden er rigtig, så du ikke skal bukke dig ned. Du kan også finde bålfade med forskellige niveauer, hvilket kan skabe en flot effekt.

Udseendet

Udseendet af bålfadet er naturligvis vigtig. Skal det være rustikt eller mere moderne? Der er mange forskellige designs at vælge imellem, så tag dig god tid og find det, der passer perfekt til dig.

Bålfade skaber hygge udendørs

Et bålfad er en god investering, hvis man godt kan lide lyden og varmen fra et bål. Et bålfad kan bruges om vinteren, når det er koldt, som man kan sidde og varme sig på, men om sommeren er det også hyggeligt at sidde omkring bål og lave snobrød med sine børn eller nyde et glad vin med nogle venner. Bål og ild skaber en rar atmosfære, som skaber hygger og minder.

Hvis du gerne vil finde det helt rette bålfad til din terrasse eller have, så kan du sagtens finde et flot et online, hvor du også kan spare penge på indkøbsprisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *