Regn løber ud af tagrende

Forbrænd et væld af kalorier med svømning

Der har længe været myter om, at svømning ikke kan forbrænde kalorier, da man ikke sveder, når man befinder sig under vand. Vi må derfor starte ud med at aflive denne myte.

Først og fremmest er der rig mulighed for kalorieforbrænding ved hjælp af svømning. Derudover sveder man faktisk, selvom man ikke selv lægger mærke til det, da man naturligvis befinder sig under vandet.

Kalorieforbrænding er vigtig for alle dem, der ønsker at tabe sig via motion. Derfor kan vi glædeligt berette om, at svømning i høj grad er kalorieforbrændende. Ønsker du at tabe dig, så skal regnestykket mellem kalorieindtag og -forbrænding gå op.

Du skal gerne befinde dig i et kalorieunderskud, ellers går matematikken ikke op, hvilket resulterer i manglende vægttab.

Svømning kan derfor sagtens benyttes til at tabe vægt – og når man samtidig har in mente, at man slipper for problemer med led og knogler, så er det for mange den optimale vej til et sundere liv. Det gælder også for børn som dog typisk har godt af, at svømme med et par dykkerbriller beregnet til børn, så de ikke bliver irriteret over vand i øjnene.

Et svømning træningsprogram kan hjælpe dig med at holde fokus

Det kan hurtigt komme til at lyde relativt professionelt, når en motionsform kobles sammen med ordet træningsprogram. Sådan behøver det dog ikke at være. Vi slår et slag for, at man får lagt et svømning træningsprogram, inden man begiver sig ud i at sætte mål om, hvad svømningen som motion skal medføre af resultater.

Med et specifikt træningsprogram har du mulighed for hele tiden at følge med i, hvordan dine fremskridt ser ud samt skabe et overblik over, hvad du skal nå fra gang til gang. Indenfor fitness er træningsprogrammer ganske almindelige, eftersom det giver en mental ro til blot at “følge et stykke papir”, så snart man står i centret. Det samme gør sig gældende ved svømning.

Sørg endvidere for at skrive dine tider ned, så du hele tiden kan følge med i egen fremgang. Det vil være med til at motivere dig, så du (forhåbentlig) endnu hurtigere når dine mål.

Det kan også være en god idé at investere i et pulsur, så du derved kan holde øje med i din hjerterytmes udvikling og dermed kroppens form.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *