10 grunde til at skifte til en EV i dag

I takt med at vi bevæger os mod en lysere og mere bæredygtig fremtid, har det aldrig været nemmere at skifte din bil til et elektrisk køretøj (også kendt som et EV). Ud over selve bilerne er også opladningsteknologien kommet langt siden elbilerne kom på banen.

 

Hos Billigladestationer handler vi om at gøre det lettere for folk at leve bedre med renere energi. Det har vi gjort i over et årti. Vi indrømmer, at tilbage i de tidlige dage var det ikke så let at skifte til en elbil. Men elbiler og opladningsteknologi er kommet langt siden da. Nu er der masser af gode grunde til at gøre din næste bil elektrisk, og her er blot 10 af dem:

 

#1 Du vil spare tid

Det er sandt; det kan tage længere tid for en elbil at lade op, end det tager at stå ved en benzinpumpe og fylde en bils benzintank. Men her er sagen – du står ved pumpen.

Med en elbil sætter du den i stikkontakten for at lade op, og så går du væk. Du går ud og spiser aftensmad. Leger med børnene. Slappe af på sofaen. Få noget arbejde gjort. Sove. shoppe. Klap dig selv på skulderen for at have valgt en elbil – hvad du end har lyst til.

Og når du har fået installeret et opladningspunkt derhjemme, er det som at have din helt egen tankstation. Du vil ikke være i et vanvittigt kapløb for at få børnene i skole og komme på arbejde til tiden og samtidig tage en omvej til den nærmeste tankstation, fordi du kørte på benzin og glemte det, indtil du startede motoren – du trækker bare stikket ud og kører. Lyksalighed.

 

#2 Elbiler kan virkelig køre langt

Mange elbiler har en komfortabel rækkevidde på over 200 miles fra en fuld opladning – så hvis du er bekymret for, at du ikke får den rækkevidde, du har brug for med en elbil, skal du ikke længere bekymre dig. Med en typisk familiebil, der i gennemsnit kører 37 miles om dagen, kan du med en elbil klare dig igennem en hel arbejdsuge på blot én fuld opladning.

Til de lange familieture eller arbejdsmøder er det nemt at oplade på farten. Ladestationer er allerede almindelige på tankstationer og benzinstationer i hele Storbritannien. Nogle af disse hurtigopladningspunkter kan oplade din bil fuldt ud på 30 minutter – perfekt til at holde en pause og tage en kop kaffe, inden du kører videre igen.

De dukker også op i supermarkeder, biografer, fitnesscentre, restauranter, butikker, parkeringshuse og golfklubber – så du kan komme videre med det, du har lyst til at lave, mens din bil får en opladning.

 

#3 Du vil have det meget sjovt

Elbiler har ikke bare forsøgt at være lige så gode som deres benzin- og dieselbiler. De er blevet endnu bedre på næsten alle områder.

 

Hvis du har budgettet til en Tesla Model S i topklasse eller en Porsche Taycan, vil du ryge næsten alle andre biler i historien fra 0 til 60 mph. Det er noget af en kraft lige der.

Hvis du ikke har pengene til at bruge på de førsteklasses mærker, slutter det sjove selvfølgelig ikke her for dig. Med prisbillige muligheder som Nissan LEAF eller Renault Zoe kan du stadig nyde det sjove takket være det øjeblikkelige drejningsmoment og den ubesværede, næsten lydløse og supereffektive kraft fra en elektrisk motor.

Og det er ikke kun køreoplevelsen – de ser bare sjove ud. Fra Audi e-tron GT’s ultraflotte og sporty silhuet til den futuristiske og finurlige Honda e er der virkelig en elbil, der passer til alle. Find alle informationer om ladestandere her.

 

#4 En stille kørsel er en underdrivelse

Kan du huske, da man i biludsendelser plejede at gennemgå moderne benzin- eller dieselbiler og undre sig over, hvor meget mere støjsvage de var blevet? Det er slet ikke sammenlignet med de lyde, du hører – eller rettere sagt ikke hører – når du kører rundt i en elbil.

De rumlende eksplosioner fra en benzinmotor og alle de skøre mekanismer, der er på plads for at få den motor til at fungere, er overraskende nok ikke så behagelige for de fleste af os. Men vi er ikke klar over, hvor meget rarere livet kan være, før vi i stedet kører i en jævn og lydløs elbil.

“Den er så stille! Er den virkelig tændt? Hold da op, vi kører?! Den er så stille! Det er fantastisk.”

 

#5 Du redder hjerter, lunger og liv

Luftforurening er årsag til op til 36.000 dødsfald i Storbritannien – og det er hvert år.  Dårlig luftkvalitet forårsager hjerte- og lungesygdomme, og den er også forbundet med lav fødselsvægt og problemer med børns lungeudvikling.

Under det første britiske lockdown i 2020, hvor antallet af daglige trafikmængder faldt med 69 %, faldt luftforureningen i byområder også med op til 45 % – så vi kan se den klare indvirkning, som diesel- og benzinbiler har på vores luftkvalitet.

Ved at skifte til en elbil bidrager du til en bevægelse i retning af renere og sikrere luftkvalitet for alle og mindsker samtidig vores afhængighed af fossile brændstoffer. En gevinst, en gevinst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *