Sådan finder du den bedste seng til dine behov

Står man og har brug for at få en ny seng, uanset om det er for at få mere komfort eller, at ens nuværende seng er i stykker, kan Sengeguru hjælpe med at finde den helt rette. De vejleder dig i det store udvalg af senge og hvilke materialer, de kan bestå af. På denne måde finder de nogle af de mest ergonomiske, miljøvenlige og eventuelt allergivenlige senge tilgængelige. For at finde den rette seng er det nødvendigt at have styr på, hvor stort et budget man har, samt hvilken størrelse og materialer bedst passer til din kropsform og vægt.

Sengenes vidunderlige verden

De har mange forskellige senge at tilbyde. For den der er på udkig efter den billigste seng tilgængelig, er boxmadrassen det rigtige valg. Generelt er de billigere end modeller som kontinentalsenge eller elevationssenge. Har man lidt flere penge at gøre godt med, er det bedre at købe en god boxmadras, end de billigste elevations- eller kontinentalsenge, man kan finde. Dette skyldes, hvordan man ellers risikerer, at deres kvalitet er nedsat for at opnå denne pris. Komfortmæssigt går man ikke galt i byen med en kontinentalseng. Det er en relativt høj seng, da den er konstrueret ud fra to boxmadrasser, en/to springmadrasser og en topmadras øverst. Dette giver en højere ergonomisk støtte end boxmadrassen for sig selv. Elevationssengen er den dyreste, da den også involverer teknologi, der kan elevere hovedgærdet og fodenden ved brug af en fjernbetjening eller smartphone. Samtidig er den bedst til, hvis man har smerter i ryggen, lænden eller nakken. Sengeguru har også andre senge som for eksempel en sovesofa. Se udvalget af senge i flere detaljer på deres hjemmeside.

Valget af madras

En anden ting, man må tage stilling til med henhold til senge, er hvilket materiale, der bruges i madrassen. Nogle af de mest almindelige typer er boxmadrassen, springmadrassen og almindelige skummadrasser. En topmadras bruges sjældent alene. En boxmadras består af en sengeramme lavet af træ og har lameller i bunden. Ovenpå disse lameller findes der nogle kraftige fjedre, og under dem nogle blødere fjedre. Fjedrene er indhyllet i stof og skum, sådan at man ikke kan føle det igennem betrækket. Springmadrasser har ingen dedikeret top eller bund, hvilket betyder at man kan bruge dem på begge sider. Skummadrasser er generelt bedre for husstøvmideallergikere, da husstøvmider har svært ved at leve i materialet. Der findes tre forskellige typer: kold- og purskum, latex og memory foam. Kold- og purskum er den billigste type, men har den værste kvalitet. Memory foam er bløde og hyppigt ganske gode ergonomisk, da de tager form efter, hvordan man ligger. Latex er mere åndbart og miljøvenligt, da latex er et naturmateriale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *